AjánlóKönyv

Tanulástanítás? Élvezetes tanulás

A kötet arra vállakozik, hogy meglepő kérdéseivel és gondolatkísérleteivel felszabadítsa elménket, ezzel felkészítve bennünket az élvezetes tanulásra. Kiskamaszoknak és szülőknek ajánljuk.

Deli Éva és Buda Mariann Dinasztia Kiadónál megjelent könyve sok gyakorlattal, hasznos ötlettel, tanáccsal, elméleti kiegészítéssel járul hozzá, hogy a tanulás örömteli tevékenység legyen.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.koloknet.hu/files/417_tanulastan%C3%ADtas.jpg”.A könyv három területen is merőben új megközelítést kínál: új a cél, a módszer és a hangvétel.

A cél a divergens gondolkodás, a kreativitás fejlesztése, a jobb agyfélteke aktivizálása.
Az újszerű tanulási élmények nyomán a motiváció és az önértékelés megváltozik, s az iskolai tanuláshoz szükséges készségek fejlődése „melléktermékként” jelentkezik ebben a folyamatban.

A könyv által kínált legfontosabb és legérdekesebb módszer: beszélgetések történetekről. Ez a fajta tanítás a mi kultúránkban meglehetősen szokatlan, leginkább a keleti filozófiák iskoláira jellemző: a paradoxon kikapcsolni igyekszik az analizáló, kategorizáló elmét, mozgásba hozza az intuíciót, az analógiás, a metaforikus gondolkodást. A kötet hangvétele játékos. A könnyed, mesélős stílus támogatja a beszélgetéshez szükséges nyitottság létrejöttét, a jobb agyfélteke bekapcsolását.

A könyv az olvasót közös kalandra hívja, és mindvégig partnernek tekinti. Ajánljuk mindenkinek, akinek – akár diákként, akár tanárként, akár szülőként – kapcsolata  van a tanulással.

 
Címkék: könyv, kiskamasz

Kölöknet hozzászólás

aláírás