AjánlóProgram

Jazzmatiné

Nyughatatlan Micó

Családi Jazz Zsúrra invitálja a az érdeklődőket Nyughatatlan Micó. A helyszín ez alkalommal a Budapest Jazz Club, amely nemrégiben nyitotta újra kapuit a Hollán Ernő u. 7- szám alatt, a Jászai Mari tér közelében.
A 75-ös és 76-os troli szinte az ajtóban áll meg, a 4-6-os villamos megállója pedig egy percnyi séta mindössze.
 


A Budapest Jazz Clubban most kerül először bemutatásra Bátky András a VILÁG ÖSSZES KINCSE c. meséje, A gyerekek most igazi, jazz klub környezetben találkozhatnak a kíváncsi kislány és Rézcsőrű barátja történetével.

Szabó Balázs bábszínész és Vörös Niki, a civilben óvodás és bölcsődés zenei foglalkozásokat is tartó jazz énekesnő számtalan apró meglepetéssel, interaktív játékkal készül, amelyhez a hangulatot Sárik Péter és zenekara biztosítja – Ávéd János szaxofonozik, Badics Márk dobol és Frey György basszusgitározik. Akinek van kedve, közelebbről is megismerkedhet a hangszerekkel az előadás után.

10.30-tól a bátor jelentkezők Kincskereső Kirakós játékban vehetnek részt, amelyre előzetesen, Facebook oldalunkon lehet jelentkezni. 11.00 órától pedig kezdődik a mesejáték! 

A történetben Nyughatatlan Micó igazi mesei környezetben él az Üveghegy tetején. Micó, nevéhez méltóan nem bír nyugton várni, és kinyitja azt a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered, és csak föld körüli utazása után hazatérve döbben rá, érti csak meg, hogy papájának mi is jelenti a világ összes kincsét.

Az előadás során a főszereplő Szabó Balázs bábszínész sokzsebű köpönyegéből varázsolja elő a történet szereplőit, kellékeit, bevonva a gyerekeket, akik így a kalandok részeseivé válnak. Közben Sárik Péter és zenekara a jazz nyelvén követi a történetet és dalokkal is megajándékozza a nézőket, Vörös Niki világszínvonalú előadásában. Az ötven perces előadás nem csak minőségi családi program, hanem könnyed, vidám, humoros és egyben értékeket közvetítő kulturális csemege is. 

Helyszín: Budapest Jazz Club

Időpont: június 2-án, vasárnap 10.30 órától

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó