AjánlóTábor

Ingyenes baseball tábor

Kapj el minden labdát - áll az ingyenes, székesfehérvári baseball tábor mottójában, amely 2011. augusztus 8-13. között várja a gyerekeket.

2001 óta minden évben megrendezünk egy baseball tábort a 6-20 éves korosztálynak. Évről évre egyre több fiatal jön el és tanul meg baseballozni. Célunk, hogy a fiataloknak egy olyan tábort biztosítsunk, ami teljesen ingyenes, így bárki számára elérhetővé válik.

Nemcsak egy játékot szeretnénk nekik megtanítani, hanem azt is, hogyan jöjjenek ki egymással és hogyan dolgozzanak együtt egy csapatként! Arra törekszünk, hogy azon a héten egy közeli kapcsolatot alakítsunk ki velük. Sok olyan gyerek és fiatal jön, akinek nincs mivel elütnie az időt, egyedül tölti a nyarat. Szeretnénk ezért nekik többet adni, mint csupán baseball.

Nagyon jó látni, hogyan tanulnak a fiatalok. Egy olyan sportot tanítunk nekik, amit valószínűleg még azelőtt életükben soha nem játszottak. Ezt a játékot nem könnyű megtanulni, mert sok szabálya van, és játék közben sokat kell gondolkozni. Tanítja a fiatalokat a koncentrálásra, és a csapatjátékra, mivel mindenkinek együtt kell mozognia.

Annak érdekében, hogy érdekesebbé tegyük a tábort, minden évben hívunk amerikai edzőket – akiknek a vérükben folyik a baseball –, hogy megmutassák, milyen is ez a játék valójában. Tehát nem iskolapad mögött tanuljuk, hanem azonnal a gyakorlatban.

Eddig minden fiatalnak sikerült megtanítanunk ezt a sportot, nagyon sok fiatal évről évre visszajön, hogy velünk töltse ezt a hetet. Minden évben kb. 70-80 fiatal vesz részt a táborban! Sokan közülük már olyan színvonalon játsszák ezt a sportot, hogy nemcsak játékosként, hanem mint edzők vesznek részt a táborban!

Itt lehetősége van minden fiatalnak, hogy megmutassa mire képes, hogy mennyire kitartó, és hogyan tudja kezelni az idegen helyzeteket.

A tábor hétfőtől péntekig, minden nap 17-20 óráig tart! Korcsoportokra van osztva a tábor, így mindenki a saját "súlycsoportjában" játszik, nincsenek erőbeli különbségek. A felszerelést teljes mértékben mi biztosítjuk, csak annyit szoktunk kérni a fiataloktól, hogy hozzanak magukkal innivalót, baseball sapkát a nap miatt, illetve valami rágcsálnivalót igény szerint. A tábor utolsó napján már igazi meccseket szoktunk játszani, ez is korcsoportok szerint van megrendezve, ide a szülőket is szeretettel várjuk. Valamint lassan hagyománnyá válik, hogy az utolsó nap estéjén egy bulit szervezünk a „táborlakóknak", ami szintén ingyenes mindenki számára.

További információ itt található.
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás