AjánlóTábor

Vadregényes természetismereti tábor a Bükkben

Barlangjárás és természetismeret a Bükki Nemzeti Park területén? Igen, hiszen ebben a táborban olyan sajátos fizikai és szellemi kalandban részesülhetnek a gyerekek, melyeket a család, az iskola feltételezhetően nemigen nyújthat. 

A gyerekek minden nap túráznak, megismerkednek a Bükk-hegység kőzeteivel, vizeivel, növény- és állatvilágával. Időjárástól függően ellátogatnak Csipkés-kútra, Jávorkútra, Bánkútra, Sebes-vízre, a Garadna-völgybe. „Barlangolhatnak” a kiépített, kivilágított Szent István-cseppkő- és Anna-forrásmészkő-barlangban, a túrák során útba kerül a könnyen járható Szeleta, Büdös-pest, Alabástrom-barlang, s a bátrabbak ízelítőt kaphatnak a ki nem épített földalatti üregek rendszeréről is, amikor lejutnak a Létrási-Vizes-barlang vagy a Láner Olivér-barlang járataiba a képzett barlangi túravezetők segítségével.

A tábor a nomád élet szerelmeseit várja elsősorban: a fiatalok sátrakban vannak elhelyezve, az ellátást tábori főzéssel biztosítják.

A szervezők célja, hogy a gyerekek kiszakadjanak a civilizáció nyújtotta „vívmányok” fogságából és megismerkedjenek a természet értékeivel. A részvételhez túrafelszerelés, illetve hálózsák és polifoam szükséges.

A tábor első turnusába (július 2-8.) 8-14 év közötti, második turnusába (július 9-15) pedig a 13-18 év közötti fiatalokat várnak a szervezők.

Július 7-én, szombaton pedig a létrási táborozók 20 éves találkozójára kerül sor, ahová valamennyi egykori táborost, segítőt szertettel várnak a szervezők.

További információkat a Marcel Loubens Barlangkutató Egyesület és az Ökológiai Intézet Alapítvány szakemberei adnak:
 www.letrasitabor.hu, www.mlbe.hu.

Jelentkezés: ecolinst@kothalo.hu, 46/382-095, 46/505-077, 3525 Miskolc Kossuth u. 13.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás