ÉletmódEgészségBetegség

A gyerek betegségére vonatkozó Murphy törvények

1. Úgyis megosztja a betegséget mindenkivel az egész lakásban

Felesleges karanténba helyezni a betegen hazaérkező gyereket. Holnapra, de legkésőbb három napon belül úgyis mindenki beteg lesz. A testvérek, apuka (oh, világvége!), talán még a kutya is. 

2. Mire a többiek meggyógyulnak, te betegszel le

Ez elkerülhetetlen. És nagyon vacak érzés. Ugyanúgy kell főzni, takarítani, etetni, szórakoztatni az addigra már erejük teljében lévő gyerekeket, akiket egyáltalán nem érdekel, milyen pocsékul érzed magad. Mert egy anyuka nem teheti meg, hogy beteg legyen.

3. A lehető legrosszabbkor fog megbetegedni

Évtizedek óta először mész el fodrászhoz, és épp a búra alatt ülsz? Csörög a telefonod, az iskolából keresnek, hogy közöljék: a gyereked épp lehányta a padtársát. Egy felvételi beszélgetésen veszel részt egy nyelviskolába? Megszólal a telefonod, az iskolaorvos hív, mert a gyerekednek nagyon magas láza van, és azonnal haza kell vinned. Harmadik napja dolgozol az új munkahelyeden, és épp egy fontos tárgyalásod van? Éljen. A titkárságról bejön valaki, és szól, hogy a napköziből hívnak, mert több gyerek is tetves. Azonnal el kell hoznod neked is a gyereket, és hazafelé bemenni a gyógyszertárba, mert a biztonság kedvéért kezelni kell mindenkit. Nem, a gyerek soha nem akkor betegszik meg, amikor épp otthon vagy, és a mosást vagy a takarítást kellene megszakítanod.

4. Mindig rossz döntést fogsz hozni arról, hogy meggyógyult-e már

Amikor arról kell döntést hozni, hogy a gyerek mehet-e újra iskolába, vagy még maradjon otthon gyógyulgatni, úgy néz ki, mintha szegény a halálán lenne. Egy órával később azonban, mint egy főnix, aki poraiból feltámadt, mérgezett egérként rohangál fel-alá a lakásban.

5. Hallottál már olyan gyerekről, aki beveszi a gyógyszert. A tiéd nem ilyen

Nem, egyik gyereked sem tartozik ezek közé. A tiéd hadonászik, jajgat, rúg, sikolt, amikor megpróbálod olyan szögbe fordítani a fejét, hogy valahogyan a szájába tudd spriccelni a méregnek számító orvosságot. Még ha sikerül is (amire az esélyed nagyjából a nullával egyenlő), valószínűleg egy másodperc múlva köpi is vissza. Rád, saját magára, és még a padlóra is jut belőle. Megpróbálhatod titokban a kedvenc innivalójába, joghurtjába vagy pudingjába keverni, de ugye te sem hiszed, hogy nem fogja azonnal észrevenni?

6. 100-ból 99 esetben felesleges orvoshoz vinni

Legtöbbször vírusfertőzés vagy egy sima megfázást, és nem nagyon tudsz mást tenni, minthogy meleg teával itatod. Persze három órát várakozol a köhögő, halálsápadt gyerekeddel a váróban, ami tele van harminc másik köhögő és halálsápadt gyerekkel. Aztán hárman kell, hogy lefogjátok, hogy valami kicsavart pózban az orvos végre belenézhessen a fülébe és a torkába.

7. Úgyis elviszed az orvoshoz, függetlenül attól, hogy a 6. pontot eddig hányszor ismételted meg

És újra és újra végigmész az egész procedúrán, hogy ne érezd magad felelőtlennek, aki nem gondoskodik megfelelően csemetéjéről. Aztán hazaviszed, és egész nap kényezteted, majd egy-két nap múlva vissza is engeded az iskolába, mert meggyógyult. Ezután elkezded kikúrálni magadat abból a betegségből, amit az orvosi rendelő várójában szedtél össze.

 

A cikk forrása: http://www.scarymommy.com/when-your-kid-is-sick/ 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: betegség

Kölöknet hozzászólás

aláírás