Iskola

Hamarosan kiderül, hogy mennyi pedagógus hagyta el a pályát

Interjút adott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rétvári Bence.

Jövő hét közepére már pontosan lehet tudni, hogy mennyi pedagógus hagyja el a pályát. Rétvári Bence az ATV riporterének így fogalmazott: "a felmondó pedagógusok száma ezrelékben mérhető".

Mint ismeretes, a pedagógusok szeptember 29-ig jelezhetik, hogy elfogadják-e az új szerződésüket, amely már a státusztörvény alapján készült.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint hiába kampányoltak a szakszervezetek a jogszabály ellen, a nyáron belengetett lemondási hullám is elmaradt, nagyon kevesen adták be a felmondásukat, illetve most sem látható, hogy ebből a helyzetből elmozdulnánk, tehát még százalékos nagyságrendben sem fejezhető ki a távozó pedagógusok száma.

A  Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Nahalka István oktatáskutatóval bő egy hete tartott sajtótájékoztatót arról, hogy az oktatásban dolgozók hiánya döbbenetes. Az általuk nyilvánosságra hozott számadatok azonban nem egyeznek a Belügyminisztérium adataival - erről egy korábbi cikkünkben számoltunk be.

Rétvári az ATV riporterének így reagált:

    A pedagógushiány egy relatív fogalom. A baloldali pártok, szakszervezetek, szervezetek dobálóznak számokkal. Volt, amikor azt mondták, hogy 16 ezer, tavasz környékén, akkor nyáron azt mondták, hogy 7 ezer, akkor a nyár végén azt mondták, hogy 20 ezer, a tanév kezdetén azt mondták, hogy 34 ezer... Összevissza dobálóznak számokkal. Ezek túlzó, talán érzelmektől fűtött mondatok".

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás