Iskola

Státusztörvény: Mikor lehet beleegyezésük nélkül áthelyezni a tanárokat?

Apró engedményt kaptak a pedagógusok a státusztörvény kapcsán: a tanárok áthelyezésekre vonatkozó részt némileg enyhítették, írta meg a hvg.hu.

 

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága kormánypárti tagjainak javaslatára némileg enyhítette a kötelező áthelyezésre vonatkozó részt.

E szerint akkor lehet egy tanárt egy járáson belül a beleegyezése nélkül is a félév végéig más iskolába átirányítani, „ha az új feladatellátási hely és a lakóhely között − tömegközlekedési eszközzel − történő oda- és visszautazás ideje naponta a három órát nem haladja meg”, és ha kollégái között nem akadt önként jelentkező.

A köznyelvben státusztörvénynek (kritikusai által bosszútörvénynek) nevezett jogszabályról a jövő héten szavaz az Országgyűlés. Arról, hogy miért kapta a "bosszútörvény" elnevezést a státusztörvény, ebben a cikkünkben olvashatsz.

A törvényjavaslatnak több kritizált pontja van, az egyik ilyen, hogy a tanév július 15-ig meghosszabbítható akkor, ha előre nem látható és el nem hárítható okból az oktatás nem biztosítható,  A törvényjavaslatról ebben a cikkünkben írtunk korábban.

Fotó: Anna Schwelung

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás