Iskola

Zseniális ötletet találtak ki a kínai iskolákban! Ággyá nyitható iskolapadokban szundíthatnak a diákok!

Ilyen egyszerű módja lenne annak, hogy a leterhelt gyerekek hogyan pihenjék ki magukat az iskolában. Mutatjuk!

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen - szól a jól ismert közmondás, ami a való életben mindig visszaigazolódik, hiszen amit igazán meg akarunk valósítani, azt meg is lehet. Legalábbis legtöbbször.

Az alábbi videó láttán például arra kell rájönnünk, hogy van megoldás arra is, ha az óvodából az iskolába csöppenő, gyengébb fizikumú gyerekek, vagy később a túl sok ingertől elfáradó alsó tagozatosok, iskolai fáradalmaikat az osztálytermen belül pihenjék ki. Az már más kérdés, hogy ha a lenti kínai példát szeretnénk követni, akkor ehhez nálunk a közoktatási zsebek egészen mélyére kellene nyúlni.

Ha még emlékszünk, a hetvenes-nyolcvanak években sok iskolában találkozhattunk az iskolában szundikálás béta verziójával: a terhelést még alig bíró, a délutáni alváshoz szokott elsős gyerekek az előttük lévő padra, egy kispárnára dőlhettek rá, a tanító néni jó 20-30 percet hagyta így pihenni  kicsiket, ami nagyon sokat számított ebben az életkorban.

Állítható és ággyá alakítható iskolai padok

Az alábbi képsorokon láthatjuk, hogy a kínai kisdiákok pihenését ennél sokkal ügyesebben valósítotják meg: állítható, illetve ággyá alakítható iskolai padokkal rendezik be az osztálytermeket, hogy az elfáradt tanulók - egy kis szünet után - újult erővel folytathassák az iskolai feladatokat. Arról nem szól a videó, hogy ezekkel a speciális iskolapadokkal vajon csak az elit iskolákban vagy más hétköznapibb kínai iskolában is lehet-e találkozni.

Az amúgy kis helyet igénylő iskolapad-szett többféle változata is használatban van, közös bennük, hogy könnyen nyithatóak, csukhatóak, tisztántarthatóak, egy pillanat alatt ágyszerű fekvőalkalmatossággá alakíthatóak és rendkívül praktikusak.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás