Oviblog

Last minute ajándéktippek óvodáskorú gyerekek SZÜLEINEK

Tudom, felnőttek között nem minden családban, baráti körben „divat” már az ajándékozás karácsonykor, én ennek ellenére úgy látom, hogy mégis sokan vannak, akik még mindig szeretnek kisebb-nagyobb dologgal kedveskedni egymásnak. És ha már így van, rájuk gondolva hoztam néhány ötletet, amivel igazán kellemes pillanatokat adhatunk a szeretteinknek, nevezetesen, ha kisgyerekes szülőkről van szó. A most következő ötletekben a közös metszéspont mindenképp az „élmény”, de hogy azt milyen sokféleképpen adhatjuk valakinek ajándékba, arról talán nem esett ezidáig túl sok szó a gyermek-tematikájú portálokon. Íme, én most ezt a hiányosságot szeretném az olvasók felé pótolni, bízom benne, hogy viszonylag nagy sikerrel!


# Add az idődet!

Bármennyire furán is hangzik, egy kisgyerekes szülőnek sokszor már az is nagy fellélegzés a szorgos mindennapokon, ha gyakrabban látogatod meg, vagy felhívod és hosszabban beszélgetsz vele. Ilyenkor érdemes a gyereket kicsit „háttérbe helyezni”, és inkább arról érdeklődni, hogy a szülő, hogy van, milyen nehézségekkel küzd, amiknek megoldásában esetleg segíteni tudnánk neki. De egész egyszerűen már az is felérhet egy ajándékkal, hogy a másik érzi, szívesen meghallgatjuk, ott vagyunk vele nem csak a jó, hanem a nehezebb pillanatokban is.

# Adj babysitting-et!

Ha teheted, ajánld fel, hogy havonta pár órára vigyázol a gyerkőc(ök)re, amíg a szülő kimenőt kap. Mindegy, hogy ez idő alatt csak a fodrászhoz jut el, vagy sétál egyet a környéken, miközben a kedvenc zenéjét vagy podcast műsorát hallgatja: a lényeg, hogy kiszakad az otthoni mókuskerékből neked köszönhetően. Minden szülőnek jár a feltöltődés, és biztos vagyok benne, hogy egy ilyen ajándékért ezerszer hálásabb lesz majd neked, mintha bármit vettél volna neki karácsonyra.

# Adj élmény-randit!

Ha még tovább mennél, örvendeztesd meg a szülőket egy kis gyerekvigyázással, miközben randit szervezel nekik. Foglalj nekik asztalt egy klassz étterembe, fizesd ki előre a számlát; vegyél masszázs vouchert, múzeum belépőt, vagy bármit, amit szeretnek. Ennél szuperebb ajándékot anyaként szinte el sem tudok képzelni!

# Adj közös élményt!

Ajándékozz olyan programot, amit veled közösen tölthet el a megajándékozott, akár gyerekkel együtt, akár gyerek nélkül. Számtalan családbarát programot lehet már találni, ahol mindenki jól érezheti magát életkortól függetlenül. Egy szülőnek ez is jó kikapcsolódás, hiszen nem csak a gyereknek, hanem saját magának is többet ad azzal, hogy a szeretteivel tölti el a szabadidejét.

# Adj saját készítésű finomságokat!

Tudod milyen nagy segítség lehet az egy szülőnek, ha felhívod karácsony előtt és megemlíted, hogy idén nekik is megsütöd a bejglit? Vagy mondjuk úgy főzöd meg a halászlé alaplevet, hogy nekik is jut belőle és majd csak a halat kell belefőzniük? De még az is segítség és egyben klassz ajándék lehet, hogy összegyúrsz egy adag aprósütemény tésztát és lehűtve, lezacskózva, masnival átkötve elviszed nekik, ők pedig később a gyerekkel közösen kiszaggathatják és megsüthetik a finomságokat. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, ha ajándékozásról van szó, sokszor egy apró gesztus is rengeteget számít!

# Adj hobbi hozzájárulást!

Amennyiben viszont mindenképp valami kézzelfogható ajándékot szeretnél adni, ami mondjuk kinyomtatva elfér egy borítékban, akkor én mindenképp a „hobbi-hozzájárulást” javaslom. Tudakold meg, hogy mivel tölti a szülő legszívesebben a szabadidejét, mivel szeret és tud a mindennapokban leginkább kikapcsolódni, és annak megfelelően találj ki egy kis hozzájáruló-ajándékot. Például: futóknak sportszer utalványt, jógázóknak bérletet, sorozat-rajongóknak streaming előfizetést, könyvmolyoknak könyvutalványt, vagy könyvklub előfizetést; konzoljáték-rajongóknak online elkölthető feltöltést, stb. Meglátod, egy ilyen figyelmességgel még inkább a szívükbe zár majd téged!

 

 

 

 

 

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás