Szülő- és gyereknevelés

A tinédzser anyuka, aki örökbe adta a fiát, érzelmes videót osztott meg: „Megszakadt a szívem”

Hannah Mongie a Utah állambeli Provoból 18 éves volt, amikor teherbe esett. Nem volt abban a helyzetben, hogy fel tudja nevelni a gyereket, ezért úgy döntött, örökbe adja a fiát abban a reményben, hogy így megadhatja neki azt az életet, amit megérdemel - olvasható a twice.hu oldalán.

2016. március 21-én, két nappal fia, Taggart születése után, és közvetlenül az örökbefogadás hivatalossá tétele előtt, Mongie egy szívhez szóló videót készített a kórházban - írja a twice.hu.

„Az ember hallja ezeket a történeteket arról, hogy a biológiai anyák leveleket írnak a gyerekeiknek, de azt akartam, hogy Tagg átélje azt a pillanatot,amikor ez megtörtént” – mondta Mongie. „Azt akartam, hogy tudja, megszakadt a szívem, és, hogy tudja, mennyire szerette őt az apja, és az örökbefogadó anyja, Emily, mielőtt még találkozott volna vele.”

A videóban Mongie, aki mostanra már a 20-as éveiben jár, elmagyarázta Taggnek, hogy az iránta érzett szeretete késztette őt arra, hogy az örökbeadás mellett döntsön. Elmagyarázta azt is, milyen szívfájdalmat élt át, amikor a barátja, Tagg édesapja, váratlanul meghalt a terhesség alatt.

A nő feltöltötte a videót a YouTube-ra is, attól való félelmében, hogy a telefonjáról esetleg törlődhet, de arra soha nem gondolt, hogy az ilyen népszerű lesz.

„Ez neked szól, Tagg. Ezt a videót azért készítettem, hogy tudd, mennyire szeretlek. El akartam mondani neked, miért döntöttem úgy, hogy a családodnál helyezlek el téged…Istenem, olyan aranyos vagy, megnehezíted a dolgomat!” – mondja Mongie a videóban, majd így folytatja: „Nehéz volt akár csak gondolnom is rá, hogy egy másik családnak adjalak, amikor te vagy az utolsó darab, ami megmaradt nekem Kadenből.”

Mongie elárulta, hogy hetekkel a barátja halála után egy reggel „megmagyarázhatatlan lelki békével” ébredt, ami azt sugallta, hogy jó döntés hozott az örökbeadással kapcsolatban.

Miután több ezer örökbefogadási kérelmet átnézett az interneten, Mongie választása végül egy utahi párra, Brad és Emily Marsh-ra esett. „Egyszerűen csak volt bennük valami. Elolvastam a levelüket és azt, amit a szülőanyákról gondoltak, és egyszerűen csak sírva fakadtam, és valami azt súgta nekem, hogy ők a megfelelő választás” – emlékezett vissza Mongie.

A Marsh házaspár befogadta a kisfiút a családba. Akkor már volt egy örökbefogadott fiuk, Carter, 2018-ban pedig örökbe fogadtak még egy fiút, Lucast. A házaspár szoros kapcsolatban áll mindhárom fiú biológiai anyjával.

„A szülőanyákat egyfajta piedesztálra emeljük a családunkban” – magyarázta Emily Marsh. „Minden gyerekről van egy képünk az éjjeli szekrényükön a szülőanyjukkal, mindig dicsérjük és tiszteljük őket az otthonunkban.”

Mongie így részese maradhat Tagg életének, és láthatja, hogy nő fel a Marsh család otthonában. „A legnagyobb áldás az életemben, hogy hajlandók voltak befogadni a családjukba” – mondta Mongie. „Amikor nagyon megvisel az örökbeadás, vagy hiányzik Tagg, meglátogatom őket, látom, hogy működik a családjuk, látom, hogy Emily minden este imádkozik a gyerekekkel, és látom azokat az apróságokat, amiket megtesz értük.”

„Amikor elmegyek tőlük, olyan örömet és szeretetet érzek, amit sehol máshol, és ez megerősít a döntésemben. Soha nem bántam meg, hogy így döntöttem” – tette hozzá Mongie.

„Nem azt akarom elérni, hogy az emberek szánakozzanak rajtam, azzal, hogy megmutatom a világnak, milyen nehéz volt nekem. Remélem, az emberek megértik, hogy minden szülőanya átérzi ezt valamilyen szempontból, és remélem, hogy elkezdik másképp látni a szülőanyákat, meglátják, mit tesznek valójában a gyermekeikért” – magyarázta.

Mongie ezután azt is elárulta, hogy Emily Marsh társaságában rendszeresen ellátogat helyi középiskolákba, hogy beszéljen a diákokkal az örökbefogadásról. „A fiaink tudják, hogy szeretetből kerültek hozzánk, és szeretjük a biológiai családjukat” – mondta Emily Marsh. „Remélem, hogy az emberek több reményt merítenek ebből, és meglátják az örökbefogadás pozitív oldalát.”

Forrás: twice.hu
A kép forrása: twice.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás