Szülő- és gyereknevelés

Jótékonysági vásár

Autizmussal élő gyerekeknek is gyűjtenek november 19-én

Autizmussal élő gyerekeknek és rászoruló családoknak is gyűjtenek az idei diplomata vásáron november 19-én 10:00-16:00 óra között. A Diplomata Jótékonysági Vásárt immáron tizenkettedik alkalommal rendezik meg, és ezúttal új helyszínen várják a különböző országok iránt érdeklődő nagyközönséget.

Cím: Bálna Budapest - IX. Fővám tér 11-12.
A belépőjegy ára: 1 000 Ft

A 12. Diplomata Jótékonysági Vásár teljes bevételét az Együtt az Autistákért Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány és az SOS Gyermekfalvak javára ajánlja fel a szervező Budapesti Diplomata Házastársak Szervezete (DSB).

Tematikus standok, gasztronómiai különlegességek, kézműves tárgyak a vásáron

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több mint 30 ország diplomáciai külképviselete fogott össze, hogy bemutassa a hazájára jellemző hagyományos termékeket és helyi ízeket.

A látogatókat tematikus standokkal, különleges emlék- és kézműves tárgyakkal, gasztronómiai különlegességekkel és az adott régióra jellemző helyi termékekkel várják. Az érdeklődők megtekinthetik a résztvevő nagykövetségek kulturális produkcióit, a tombolasorsoláson pedig ezúttal is értékes díjakat lehet nyerni. A vásár védnöke Szijjártó-Nagy Szilvia.

EZ IS ÉRDEKELHET: Az autizmus 8 legfeltünőbb jele, amit minden szülőnek ismernie kellene

Együtt az Autistákért Alapítvány

Az autizmus spektrumállapot, mely Magyarországon közel 160.000 embert érint. Az autista emberek másként érzékelik a világ behatásait, mint mások. Az autista embereknek általában nehézségei adódnak a mindennapi életben: valaki tanulási gondokkal küzd, más pedig mentálhigiénés problémákkal, és van, akinél az autizmus teljesen másképp mutatkozik meg. Ebből következik, hogy ezeknek az embereknek különböző szintű támogatásra van szükségük.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány célja, hogy egy olyan világot teremtsen, amelyben az autisták a legjobb önmagukká válhatnak.

Tudtad az autizmusról, hogy...

  • ... Magyarországon minden 15. családot érint az autizmus.
  • ... az első tünetek észrevétele és a diagnózis közt általában 3 év telik el.
  • ... a civil otthonokban ellátottak száma 290 fő, az állami fenntartású otthonokban 300 fő.

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás