Szülő- és gyereknevelés

Idén is lesz a Gyereksziget! Az ingyenes családi fesztivál Halász Judit koncertjével indul

Idén rövidebb ideig élvezhetik a családok a népszerű Gyereksziget programjait. Három napon át, június 16-tól 18-ig várja a Generali Gyerek Sziget az ifjú látogatókat és szüleiket, nagyszüleiket, ahol koncertekre, bábszínházra, vetélkedőkre, sport programokra és kézműves foglalkozásokra kerül sor a budapesti Hajógyári szigeten.

Az ingyenes családi fesztivál Halász Judit koncertjével indul, majd olyan népszerű előadók lépnek még fel a Nagyszínpadon, mint az Apacuka együttes vagy Gryllus Vilmos.

A gyerekek Kukutyinban megismerhetik a régi szakmákat és megnézhetik mit csinál például a takács, a csizmadia, a mézesbábos vagy a kalapos. Aki a falusi élet mellett a vidék állataival is megismerkedne, azt az Állatsimogató várja, a Kézműves Palotában pedig nyári ajtódíszeket, koronát vagy textilképet lehet majd készíteni.

A Gyerek Paradicsomban a környezettudatosság kerül a középpontba, így lehet kertészkedni, ültetni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, természetes anyagokkal kézműveskedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta keretében. A nemzetközi Duna Naphoz kapcsolódóan a folyó élővilágáról is tartanak előadást a szakemberek.

A cserkésztáborban ügyességi és akadálypályával, kézműves és mesefoglalkozással készülnek, a kezes-lábas játszóházban biciklivel hajtott élményjátékokat lehet kipróbálni.

Az aktívabb programok kedvelőit a Sport- és Kalandparkban, vagy a Karamella Cirkuszvilágában várják.
A kisebb gyereknek és szüleiknek pedig a Babajátszóházban készülnek fejlesztőprogramokkal, tanácsadással és játszósarokkal.

Forrás: MTI
Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás