Szülő- és gyereknevelés

Szinetár Dóra: "Minden gyereknek a saját szülei hangján legszebbek a mesék"

Szinetár Dóra színésznő gyerekként is imádta a meséket, de nincs ez másképp manapság sem. Tucatnyi mese most a színésznő hangján keresztül elevenedik meg.
(Nyitókép: Szinetár Dóra Official Fanclub, fotográfus: Forgács Bea)

Kiskorától kezdve nagy rajongója a meséknek, mondókáknak Szinetár Dóra, aki mindhárom gyermekét igyekezett bevezetni a mesék birodalmába.

    „Huszonhét éve anya vagyok, a felnőtt életemet átszőtték a gyerekkönyvek, a mesék, a mondókák. Gyerekként is nagyon szerettem, ha Anyukám olvasott nekem, szülőként pedig imádok olvasni a gyerekeimnek. A legkisebb még csak hatéves, a tesói már kinőttek ezekből a könyvekből, de a kisfiam pont úgy imádja lapozgatni őket, mint régebben a nagyok. A versek, dalok, mondókák nagyon sokat adnak hozzá a fejlődésünkhöz, a gyerekeknek biztonságot, keretet adnak a többször ismételt, ismerős, együtt mondható szövegek. Fejlesztik a ritmusérzéküket és tudattalanul is mesélnek nekik a világról”

 – árulta el a színésznő, akinek hangján elevenednek meg a Szalay Könyvek legújabb kemény lapos kartonmeséi.

    „Nagyon szeretek hangoskönyvet olvasni. Más-és más hangokon szólalhatok meg, ezerféle karakter bőrébe bújhatok. Ez színészként mindig izgalmas kihívás. Most is próbáltam hozzátenni, amit csak az élő hang adhat egy vershez, vagy meséhez. Nem titkolt vágyam minden hasonló munkánál, hogy ha valaki nem merne a saját gyerekének mesét vagy verset olvasni, talán egy kis támpont lehet egy-egy ilyen felvétel, mert persze minden gyereknek a saját szülei hangján legszebbek a mesék, még ha ezt sokan nem is hiszik el”

 – mondta a színésznő, akinek az ünnepi téma az egyik kedvence.

    „A télapós verseket nagyon szeretem, minden évben kíváncsian várom, mi jutott idén a kortárs, friss vers- vagy meseírók eszébe erről az örökzöld témáról”

– tette hozzá Szinetár Dóra, akinek egyik hangosmeséje ezen a linken érhető el, vagy az alábbi videóra kattintva.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás