Ajánló

Digitális formában jelenik meg a Boribon, a játékmackó

Különleges megjelenést tudhat maga mögött digitális mesekönyveket készítő BOOKR Kids: július 22-én egy olyan történetet adott ki, amely először közel 60 éve jelent meg, és amelyen azóta gyermekek generációi nőttek fel. Marék Veronika Boribon, a játékmackó című meséje most először jelent meg digitális formában, ráadásul rögtön három nyelven.

Az interaktív mesekönyveket készítő BOOKR Kids most egy igazi klasszikushoz nyúlt.

Marék Veronika 17 éves álmodta meg a Boribon, a játékmackó történetét, a többszörösen díjnyertes startup csapata pedig ezt az 1958-ban megjelent könyvet animálta, és tette most digitális formában elérhetővé.

A könyv sikerét a lendületes, gyors mese, a meghökkentő fordulatok, és nem utolsó sorban a szürke mackó neve, Boribon alapozta meg - a név, ami a mai napig él és működik: az írónő így nevezte el azt az eleven, barna kismackót is, aki Annipannival éldegél egy kicsi házban.

A Boribon, a játékmackó a közismert írónő legelső meséje volt. Népszerűségét az is bizonyítja, hogy a Móra Kiadó gondozásában a magyar mellett angol és német nyelven, ezen kívül pedig szerbül, lengyelül, japánul és koreaiul is megjelent. A BOOKR Kids Mesetár polcain a Boribon, a játékmackót három nyelven, magyarul, angolul és németül, anyanyelvi színészek tolmácsolásában hallgathatjátok meg, vagy olvashatjátok el magatok!

A BOOKR Kids Mesetár új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy ne csak az okostelefon és a tablet használata, hanem az irodalom is életük szerves, magától értetődő részévé váljon. A Mesetár újításainak köszönhetően ezek a gyerekek egyszerűen és természetesen ismerkedhetnek meg szüleik, nagyszüleik kedvenc gyerekkori meséivel is: “leemelhetik” a Mesetár polcairól Benedek Elek népmeséit, Zelk Zoltán vagy Nemes Nagy Ágnes lapozóit, és mostantól Marék Veronika Boribonját is.

A Boribon, a játékmackó letölthető okostelefonokra és tabletekre a BOOKR Kids Mesetárból, több mint 100 olyan klasszikus és modern történet mellett, amelyek különleges keverékei a hangoskönyveknek, a digitális könyveknek és a képességfejlesztő játékoknak.

Youtube videó:

Töltsd le a könyvet, hallgasd meg, olvasd el akár három nyelven is, és fedezd fel a benne elrejtett játékot!

App Store: https://goo.gl/nLz9fd

Google Play: https://goo.gl/kaaCNd

További részletek: www.bookrkids.hu ; https://www.facebook.com/bookrkids /

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás