Iskola

Októbertől már nem fogjuk tudni, hogy mekkora a valós tanárhiány

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, Totyik Tamás nem tudja, hogyan kaphatnak a jövőben pontos képet a pedagógushiányról, ugyanis októbertől az Oktatási Hivatal honlapján már nem közölnek adatokat a betöltetlen pedagógusi állásokról - számolt be erről az RTL Híradó

Az Oktatási Hivatal a jövőben nem fogja bekérni az iskoláktól a betöltetlen álláshelyek számát. Így nem csak a nyilvánosság, a szakszervezet sem fogja tudni nyomon követni, mekkora a pedagógushiány - közölte az RTL.

Totyik kiemelte, hogy az adatokból már eddig sem lehetett sokat megtudni, például nem derült ki, hogy mennyi a nyugdíj mellett foglalkoztatottak száma, mostantól viszont már a pedagógushiányról szóló adatok sem lesznek ismertek, ahogy az sem, hogy az óraadókkal és a túlmunkákkal hogyan próbálják eltakarni a problémát – tette hozzá.

Kinevette Maruzsa válaszát a HÍR TV műsorvezetője

A múlt pénteken lejárt határidőről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár legutóbb a Hír TV Napi Aktuális műsorában beszélt. Mint ismert, azok a pedagógusok, akik nem kívánták elfogadni az új pedagógus életpályatörvényt, péntekig kellett nyilatkozatot tenniük.

A HÍR TV műsorvezetője az államtitkártól többek között azt is megkérdezte, hogy készítenek-e interjúkat a most távozó pedagógusokkal arról, hogy milyen motivációk mentén döntöttek a lemondásukról. Maruzsa a kérdésre azt felelte: természetesen kifogják elemezni a beérkezett válaszokat. A műsorvezető szintén arra volt kiváncsi, amire mindenki, hogy ennek az elemzésnek eredménye mennyire lesz nyilvános. "Nyilvánosságra is fogják hozni?" - szegezte az államtitkárnak a kérdést a műsorvezető, amire Maruzsa államtitkár röviden így reagált: "Persze". Ezt már jól láthatóan a műsorvezető sem tudta reakció nélkül hagyni, és láthatóan kinevette interjúalanyát. (Videó 4’11").

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás