Szülő- és gyereknevelés

"Kivettem a 12 éves lányomat az iskolából, hogy teljes munkaidős influenszer lehessen"

A hajmeresztő kijelentés a 37 éves ausztrál anyuka, Kat Clark szájából hangozott el, aki egy meglehetősen népszerű ausztrál podcast házigazdája, és akit több mint 5 millió TikTok-követő kísér figyelemmel nap mint nap. 
Nézzük, hogyan jutott erre az elhatározásra az anyuka.

Az anyuka két lánya, a 20 éves Katisha és a 12 éves Deja is egyre intenzívebben vesznek részt a családi bizniszben. "Őszintén szólva imádok ennyire intenzíven együtt dolgozni a lányaimmal. Annyira jó móka, olyan, mintha a legjobb barátaimmal dolgoznék együtt" - újságolta lelkesen Kat a Daily Mail-nek.

Az anyuka így vallott influenszerkedés nehézségeiről:

   "Az új karrierem sok utazással jár együtt, és amióta influenszer lettem, gyakran repülök Sydneybe. Amíg vállalati alkalmazott voltam nem jelentett különösebb gondot a kislányomat hétfőtől-péntekig, reggel 9h-re iskolába vinni, és délután 3h-ra érte menni, de az új munkám miatt ez már nem jön össze, emiatt elég sokszor ki kell vennem Deját az iskolából".

- mesélte hallgatóságának az anyuka.

EZ IS ÉRDEKELHET: Milyen hatással van a gyerekre a nárcisztikus anya? Milyenek a nárcisztikus anyák?

Kat éppen ezért azt tervezgeti, hogy következő tanévben a 12 éves Deját magántanulói státuszba kéri át.

    "Úgy gondolom, hogy ez a legjobb a lányom számára, mert nem akarjuk, hogy lemaradjon ezekről a lehetőségekről, és mert a TikTok kezelése nagyon sok időt vesz igénybe."

- beszélt elfoglaltságaikról az anyuka.

Kat szerint a mostani időpont azért is a legtökéletesebb a váltásra, mert ha Deja-nak mégsem tetszene az új életmód, akkor egy évvel később még mindig visszatérhet a hagyományos oktatásba. Lánya jövőjéről pedig így nyilatkozott:

   "Ha Deja orvos vagy ügyvéd szeretne lenni, akkor támogatnánk őt, hogy kövesse az álmait, de úgy tűnik, jelenleg nem ezek a céljai"

 - tette hozzá az anyuka.

Kat másik lánya, Latisha már befejezte a középiskolát, és érettségi után rögtön beiratkozott a jogi egyetemre, amit hat hónappal később ott is hagyott, mert a fiatal hölgy figyelmét szintén a tartalomgyártás köti le.

Kat ezek után elárulta fő nevelési elveit is: ő mindig arra tanítja lányait, hogy "merjenek bátran önmaguk lenni" és "ne változzanak meg senki kedvéért". 

A nyitókép csak illusztráció, forrása: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás