Életmód

Milyen könyvet válasszunk karácsonyra? − ötletek korosztály szerint

A könyvek iránti szeretetet legkönnyebben úgy tudjuk megtanítani gyermekeinkkel, ha már kiskorukban az életük része az olvasás. Egy-egy jól megválasztott könyvajándék biztosan növeli a kedvüket ahhoz, hogy szokásukká váljon az olvasás, aminek hatásaként a kutatások szerint akár még tovább is élnek. Azzal is segíthetjük, hogy megszeressék az olvasást, hogy rendszeresen olvasunk velük együtt. Éppen ezért már a legapróbb gyerekeknek is érdemes szép, színes könyveket tenni a karácsonyfa alá. A felnőtteknek pedig szinte kötelező valamilyen izgalmas, elgondolkodtató, vagy akár divatos könyvet becsempészni a fa alá. Hiszen egy könyv nem csak néhány papírlap, hanem egy új élmény, utazás, kaland.

 

 

Jó, ha a könyv ajándékozását a családi szokások részéve tesszük. Egy barátnőnek, vagy a munkahelyünkön a karácsonyi húzás során kihúzott kollégának egy doboz teával, vagy egy szelet finom csokoládéval egy jó könyv már komoly, teljes ajándék.

Nézzük meg kategóriák szerint, milyen ajánlatokkal könnyíti meg számunkra a karácsonyi ajándékozást a Tea Kiadó akciós kínálata!

Apróságoknak

A gyerekek a puha anyagból varrt babakönyveket már pár hónapos kortól forgatják. Ilyenkor már érdeklődve figyelik a nagy képekkel színesített könyveket is. Kismackó  egyszerű, ám mégis kedves történeteiért rajongani fognak! Biztosan megtaláljuk gyermekünk számára azt a történetet, amit szívesen hallgat majd, hiszen a játszótértől kezdve az állatkertig mindenhol megfordul ez a helyes kis barna maci, aki percek alatt a gyerekek kedvencévé válik.

Amikor már kis kezükkel ügyesen tudnak fogni, az olvasás szeretete mellett a kézügyességet is fejleszthetjük egy ügyesen megválasztott könyvvel. A képkivágásokkal és forgatható részekkel rendelkező kötetek éppen ezért két éves kor felett tökéletes választások, akár az autók, építkezések, vagy az állatok érdeklik a kicsit.

Óvodásoknak

Óvodás kortól jobban leköti a gyereket egy foglalkoztató füzet, amely matricák, színezők, esetleg memóriakártyák segítségével szeretteti meg a könyvekbe zárt tudást. Ez a korosztály már szívesen merül el összetettebb történetekben, mint például egy elszánt dinoszaurusz játékboltban zajló kalandjaiba Nagyszülők esetleg a náluk átélhető nyári kalandokra emlékeztetik szívesen karácsonykor is unokáikat.

Iskolásoknak

Egy kisiskolás már kezd a felnőtt élet dolgaival foglalkozni, de a lelkében még mesevilág uralkodik. Öröm lehet számára a könyveken keresztül megismerkedni azzal, hogy melyik szám a legokosabb, vagy épp a legfázósabb.

Aki az iskolai témáktól elrugaszkodottabb történetet olvas szívesen, annak a kiskutyájával focizó Pepe  története lehet csodás.

Pocakos vagy gyerekes barátnőnek

Akármennyire legyen elfoglalt a gyerekek mellett a barátnőnk, este biztosan leülne képzeletben egy ünnepelt filmsztár mellé a díványra. Még akkor is, ha esetleg babát vár. Bár ebben az esetben lehet, hogy a babázásról vagy a családdá válásról olvasna szívesen. Nem árt felkészítenünk arra sem, hogy a kisbaba hogyan hathat a házasságára. Óvodás vagy kisiskolás gyereket nevelgető barátnőnk biztosan hálás lesz, ha a gyerekkori pszichés megbetegedésekről olvashat, míg kamasz gyereket  terelgető szülők valószínűleg arra kíváncsiak, hogyan ne menjenek kölcsönösen a gyerekkel egymás agyára.

Kolléganőnek, kollégának, bármilyen felnőtt ismerősnek

Biztosan van olyan ismerősünk, aki szeret az élet értelmén, a természet mikéntjén, női sorsok alakulásán bölcs tépelődések segítségével elmélkedni. Más esetleg a gyermekkori psziché szürreális világába pillantana be a normális és az abnormális határait feszegetve. Vagy egy letehetetlen krimit keresünk? Bármelyikre is essen a választás, biztosan nem okozunk vele csalódást annak, akit megajándékozunk vele!

Persze, a fenti kínálatban az a legjobb, hogy otthonról, sorban állás nélkül, néhány gombnyomással megrendelhetjük az ajándékokat! Így marad időnk a gyerekekkel barkácsolni, sütni, főzni, vagyis igazán ráhangolódni a karácsonyra.


 

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: életmód

Kölöknet hozzászólás

aláírás